Δυσλειτουργία Κόκκυγος

Η δυσλειτουργία του κόκκυγα είναι συχνά η βασική αιτία του πόνου στη μέση και τη λεκάνη. Στην πραγματικότητα, το 80% των ασθενών μας που παραπονιούνται για πυελικό πόνο έχουν δυσλειτουργία κόκκυγα.

Στο Athens Rehab μπορούμε να αξιολογήσουμε το πρόβλημά σας χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνικών εσωτερικά και εξωτερικά του πυελικού εδάφους. Η εμπειρία σας με το Athensrehab θα είναι μοναδική και εξατομικευμένη καθώς θα σας καθοδηγήσουμε στους διάφορους τρόπους θεραπείας του κόκκυγα.

Η κοκκυδυνία (πόνος στον κόκκυγα) είναι πέντε φορές πιο συχνή στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Η πιο κοινή αιτιολογία για την κοκκυδυνία είναι ένα εξωτερικό τραύμα, (όπως πτώση). Μπορεί ωστόσο να οφείλετε σε εσωτερικό τραύμα ή από τραυματισμό κατά τον τοκετό. Επίσης, ένα αίτιο μπορεί να είναι το παρατεταμένο κάθισμα σε σταθερή επιφάνεια.

Συχνά η κοκκυδυνία περιλαμβάνει πόνο στην ουρά και επιδεινώνεται. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει διεξοδική εξέταση των μυών του πυελικού εδάφους για να αποκλειστεί η προσβολή των μαλακών ιστών.

Ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, γνωστός και ως dysparenia είναι πολύ συχνός.

CONTACT US

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας
ώστε να μπούμε σε επαφή μαζί σας