Σύνδρομο χρόνιου πυελικού
πόνου / χρόνια προστατίτιδα

Εάν  έχετε  πάρει αντιβιοτικά και μετά ξανά αντιβίωση χωρίς αποτέλεσμα, τότε πιθανότατα αντιμετωπίζετε χρόνια προστατίτιδα μαζί με εκατομμύρια άλλους άνδρες που, όπως αποδεικνύεται, μπορεί να μην είχαν ποτέ λοίμωξη του προστάτη.

Το 90% της χρόνιας προστατίτιδας είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος χρόνιου  πυελικού πόνου με συμπτώματα μη βακτηριακής προστατίτιδας, όπως:

  • πόνος του πέους
  • στυτική δυσλειτουργία
  • επιτακτική ούρηση
  • συχνουρία/δυσκολία ούρησης
  • πόνος εκσπερμάτισης
  • περινεϊκό και υπερηβικό πόνο
  • πόνος στο ορθό
  • πόνος στη μέση

Αυτό που οι περισσότεροι ουρολόγοι  αδυνατούν να αναγνωρίσουν είναι ότι οι δομές μέσα και έξω από το ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή οι μύες του πυελικού εδάφους και ο συνδετικός ιστός του ή/και το νευρικό σύστημα, μπορούν να παίξουν ρόλο στη μη βακτηριακή προστατίτιδα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους;

Είναι άξιο αναφοράς ότι από το 2010 το NHS έχει αντικαταστήσει τον όρο χρόνια προστατίτιδα με τον όρο πυελικό άλγος. Η συντηρητική προσέγγιση (χωρίς φάρμακα και επεμβάσεις) είναι η βέλτιστη θεραπεία για τον χρόνιο πυελικό πόνο.

Στο Athens Rehab μετά από μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση θα αναπτύξουμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που μπορεί να περιλαμβάνει manual therapy όπως μυοπεριτονιακή απελευθέρωση, ολίσθηση νεύρων/απελευθέρωση, σπλαχνική κινητοποιηση και βιοανάδραση.

Για να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα, οι θεραπείες στο Athens Rehab διαρκούν πάντα μια ώρα με κάθε ασθενή σε κάθε ραντεβού.

Είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που διαθέτουμε διεθνή πιστοποίηση φυσικοθεραπείας πυελικού εδάφους PRPC, πολυετή εμπειρία στις εν λόγω εξειδικευμένες θεραπείες στην Ελλάδα και στην Αμερική, με επιτυχημένα case studies ασθενών που άλλαξαν εντελώς την ποιότητα ζωής τους. Στατιστικά πάνω από το 80% των ασθενών παρουσιάζουν θεαματική μείωση του πόνου στους πρωτους 2 μηνες.

Επικοινωνήστε με το Athens Rehab για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού. Τηλεφωνήστε στο 210 7223070 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

CONTACT US

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας
ώστε να μπούμε σε επαφή μαζί σας